Livet på vårt raststätte

IMG_3747

Tar en lov utanför hotellet tidigt på morgonen innan frukost. Känns som en svensk sommarmorgon. Lite klart och kyligt i luften men med klar himmel innan stackmolnen tornar upp fram på dagen. Däremot är känslan en annan, det här är Europa.

Känslan är märklig. Vårt hotell ligger längs en av nederländernas alla spikraka 6-filiga motorvägar som dånar förbi precis utanför. Här på ett klassiskt europeiskt autobahn-raststätte mitt ute på en gigantisk åker ligger vårt hotell.

Förstår inte vara alla parkerade bilar kommer ifrån, det är tusentals utanför vårt hotell. Visst bor vi på ett stort hotell men det här är absurt. Kanske är det nån form av infartsparkering för de som jobbar inne i Amsterdam som parkerar här innan de fortsätter med buss eller nått.

Och bussar och långtradare finns det gott om. Bortanför alla bilar finns en enorm långtradarparkering där tradarchaufförer från hela Europa stannar och vilar sina stadiga kroppar. Går en runda bland dem, morsar lite och möter otaliga nationaliteter av chaffisar som sömndruckna rumlar upp ur sina trucks efter en natt vid vårt raststätte. Mellan tradarna kastar de lite vatten, släpper väder och tar en cigg. Sen är de i form för att styra sina monstertrucks vidare genom Europa och till nästa natts raststätte.

Där bor vi, mitt i verkligen, långt ifrån olympastadions nerv.

IMG_3744

IMG_3741

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: