Kling-Baptiste: ”Allt kan hända”

EM 2016

På torsdag klockan 10:50 smäller startskottet för 200m här i Amsterdam och det ska bli otroligt roligt att än en gång gå ner i startblocken och kämpa mot de bästa i Europa. Banorna här i Amsterdam ska bevisligen även vara snabba där Churandy Martina vann de nederländska mästerskapen i år på 100m och 200m på tiderna 10,10 och 20,10 vilket lovar gott.

Jag hade redan innan säsongen startade en plan om att satsa mot 200m på EM där det känns som jag har mer att få ut efter vad jag gjorde på 200m föregående år. En stor skillnad mot tidigare mästerskap är att nu kommer top 12 på sprint grenarna att slippa försöken vilket blir intressant att se hur det påverkar seedning i semifinalerna.

Att springa ett lopp mer än de som tillhör top-12 kommer dock inte ha någon större effekt på 200m där det är gott om vila till semifinal och final som går dagen efter försöken. En viktigare faktor blir istället att våga göra sitt eget lopp och ge allt i kurvan för att ge sig själv möjligheten att springa ett snabbt lopp som ska räcka för avancemang till semifinalen.

Förutom 200m kommer jag även springa 4x100m där jag tror att vi har goda möjligheter att ta oss till en final om vi kan höja oss något från vad vi gjort resultatmässigt tidigare i år. Laget har jobbat hårt för att få växlingarna att stämma och vi genomförde de sista förberedelserna igår på träningsarenan.

Den korta stafetten är verkligen intressant för att det blir mycket fokus på växlarna och där ett lag med långsammare löpare kan slå ett lag med betydligt snabbare löpare genom att växla bra. Stafett brukar på de stora mästerskapen vara väldigt händelserika där det är tre växlar som ska stämma samtidigt som lagen i vissa fall chansar något i växlingarna för att ”tjäna” tid vilket gör att många lag växlar bort sig. Allt kan hända.

Dagen har bestått av mestadels vila och en tripp ut till en resturang för pressträff. Nu återstår det bara att ladda batterierna och se till att vara ett steg före övriga européer på torsdag.

/Tom Kling-Baptiste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: