Tom: ”Jag sprang som i ett ingemansland”

tkb

Har varit riktigt kul att tävla i ett inomhus-VM och extra kul att Sverige äntligen har två sprinters på VM. För egen del har förberedelserna gått riktigt bra och jag kände mig väl förbered inför och såg verkligen fram emot att tävla.

Tävlingsdagen har varit väldigt lugn och skönt med start på kvällen jämfört med kl 10.00 på SM! Större delen av dagen hängde jag på rummet och förberedde mig inför loppet. Jag visste innan att det skulle vara tajt mellan de som sprang och att det skulle krävas kring mitt pb 6,65 för att gå vidare till semifinal.

Väl på plats så var det mer eller mindre kaos på uppvärmningsarenan då flera häcklöperskor och sprinters skulle dela på utrymmet i den lilla hallen med en raksträcka på runt 40m. Men det löste sig och uppvärmningen gick felfritt och jag kände mig i riktigt bra slag.

Jag sprang loppet på 6,72 vilket är min nästa snabbaste tid i år men jag hade ändå hoppats att springa kring mitt personbästa vilket hade räckt till semifinal.

I loppet kom jag iväg väldigt bra men hamnade i lite av ingenmansland på kanten och fick ingen hjälp eller bild över hur jag låg till i loppet. Tekniskt kändes loppet väldigt bra och det kändes snabbare än 6,72. Svårt att dra slutsatser direkt efter loppet varför det inte gick fortare men sprint är hårt och man slåss om hundradelar och idag hade jag dem inte på sin sida.

Tycker ändå att det är ett godkänt resultat även om jag hoppats på mer. Jag är nöjd med inomhussäsongen och har en bra känsla med mig till utomhus där målet är EM i Zürich där jag siktar på springa riktigt fort.

/Tom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: